NTA laswerkzaamheden

Verbinden van HDPE en PP buizen

Specialist in het verbinden van kunststof leidingsystemen

Oudshoorn Schagen beschikt over KIWA NEN 7200 en NTA 8828 gecertificeerde lassers. Deze lassers verbinden zowel via een spiegellas-methode als een elektrolas-methode buizen tot een diameter van Ø 630 mm dit volgens de nieuwste norm.

Spiegellassen

Spiegellassen(stuiklassen) is een techniek waarbij beide buizen opgespannen in een frame worden voorbewerkt. Na deze voorbewerking wordt er tussen de buizen een elektrische lasspiegel geplaatst. Deze lasspiegel verwarmt beide buiseinden tot een temperatuur van ± 210° C Na het verwijderen van de lasspiegel worden de buizen hydraulisch tegen elkaar geperst waardoor het materiaal van beide buiseinden homogeen in elkaar overvloeit. Na het langzaam afkoelen van de las is er een verbinding ontstaan met een sterkte gelijk aan het buismateriaal. Eveneens verzorgen wij het repareren van beregeningshaspels tijdens het sproeiseizoen van onze telers/akkerbouwers.

Verbinden van HDPE en PP buizen
NTA laswerkzaamheden

Elektromof-lasmethode

Elektro-lasmethode is een techniek waarbij de buiseinden van twee HDPE buizen van een thermische verbindingsmof worden voorzien. Door middel van het onder spanning zetten van de verwarmingsdraden vloeien de buizen en de verbindingsmof homogeen in elkaar over waardoor een sterke en dichte lasverbinding ontstaat.

Lasmachines

Oudshoorn beschikt over meerdere bedrijfswagens die uitgerust zijn als mobile laswerkplaats. De bedrijfswagens zijn standaard uitgerust met een vaste generator en hebben diverse lastoestellen, buisrollen en handgereedschap aan boord. Op locatie kunnen we lassen van Ø 63 mm tot Ø 630 mm, Prefab laswerkzaamheden kunnen we uitvoeren in onze werkplaats, waarna we dit transporteren naar de werklocatie voor verder verwerking. Om het lasmaterieel in topconditie te kunnen houden, voeren we kleine reparaties zelf uit en jaarlijks worden zowel de lasmachines als de generatoren door de fabrikant gekeurd en gekalibreerd om zo te zorgen dat we altijd aan onze kwaliteit kunnen voldoen.